Onze 82er Silvergeen C3 Coupe

2011-12-15 10.08.12
2011-12-15 10.08.22
corvette4
2011-12-23 15.33.34
witte corvette

Ok, komt ie:
 
In 1997 kocht ik mijn eerste Corvette: dat was een witte C4 Crossfire in goede staat. Hij had wel kleine mankementjes maar die had ik snel opgelost. Zo zat er een storing in het dashboard en dat bleek een draadbreuk te zijn. Hier heb ik bijna een jaar mee gereden. Leuke anekdote: ik heb met deze corvette in de Autoweek gestaan als “de ware autogek” in 1997, nummer 41. Na deze Corvette kocht ik een Camaro van 1979: kocht hem van eerste eigenaar: voetbaltrainer Epi Drost ( die toen volgens mij al overleden was…)
 
Deze Camaro is ruim 2 jaar in mijn bezit geweest en toen nam mijn broertje hem van mij over; ik ging weer kijken naar een Corvette…het werd een rode C4 Crossfire in redelijke staat.
 
Ná jaren met de rode C4 Cross fire te hebben gereden vond ik het tijd worden om eens rond te kijken voor een Corvette-club om lid te worden en voila: ik werd lid van de Heartbeat Corvette Club. Vrijwel gelijktijdig was er een meeting in Almere op een grasveld achter een Corvette parts specialist (ben even de naam kwijt; zat aan de hopperzuigerweg) en daar met de C4 naar toe gereden. Er werden prachtige foto`s geschoten  en ook mijn wagen werd vastgelegd op fotopapier.
 
Deze Corvette was in niet zo`n goede staat toen ik hem kocht; het was dan ook een handelaar die er vanaf wilde. Eigenwijs als ik was ben ik de wagen gaan verbeteren en in de loop der jaren ontstond er een nagenoeg perfecte C4. Toen hij helemaal klaar was raakte ik er op uit gekeken en ruilde hem in op een Porsche 911 Carrera II Cabrio van 1991. Hier heb ik heel lang in gereden (6 jaar) maar altijd had ik nog dat “Corvette gevoel” in mijn maag. Uiteindelijk heb ik deze Porsche in November 2011 verkocht en heb dus weer een Corvette gekocht en dat ik een Corvette gek ben is zelfs te zien aan mijn garage: daar hangt de achterkant van een C4 boven de deur!
 
Dit keer wilde ik echt perse een C3 L-82 en het is een `82er geworden in de kleur Silvergreen. De Vette heeft matching numbers en ook het interieur is matching: licht groen van kleur. Ook de targadakjes zijn groen getint.
De vorige eigenaar heeft de corvette 8 jaar gehad en is altijd in onderhoud geweest bij een Corvette specialist. Van buiten is hij als nieuw; van binnen moet ik hem cleanen en een paar kleine dingetjes vervangen: deurgreepje wat los zit, kapot kapje van de binnenverlichting etc maar niets onoverkomelijks. Motorisch/mechanisch ben ik hem toch even gaan nalopen en heb diverse rubberen slangen vervangen, sommige omdat ze slecht waren en sommige puur uit voorzorg.
 
Hij rijdt perfect! Ik heb er niets op aan te merken maar ik heb er dan ook nog maar slechts zo`n 1000 km mee gereden. Hij staat nu in winterstalling aan de druppellader te wachten op mooi weer.
Ja, 2012 wordt een mooi (Corvette) jaar..!!
 
Update`s over de C3 zal ik plaatsen op het forum en op deze site.

Groeten, Edwin Pol